انزال معکوس: علائم و عوارض + راههای شناخت و درمان
-
دسته بندی : بیماریهای پروستات و مثانه
-
تاریخ انتشار :۲۹ آبان ۱۴۰۲
-
نظرات : 0 دیدگاه
انزال رتروگراد، آیا تاکنون این اسم را شنیدهاید؟ این بیماری یک حالت نامطلوب است که اسپرم به جای خروج از دهانه ادراری به مثانه بازمیگردد. انزال معکوس، میتواند بر زندگی جنسی و باروری تاثیر مستقیم داشته باشد. ما در این مقاله، قصد داریم روشهای درمانی و راهکارهایی که برای مدیریت و بهبود این مشکل مورد استفاده قرار میگیرند را معرفی کنیم. بنابراین تا آخر مقاله، همراه ما باشید.
انزال معکوس چیست؟
انزال معکوس یا رتروگراد، به وضعیتی اطلاق میشود که منی به جای خروج از بدن از طریق مجرای ادرار و نوک آلت تناسلی در هنگام اوج گیری جنسی به مثانه میرود. مجرای ادرار لولهای است که به ادرار و اسپرم اجازه خروج از بدن را میدهد. این مشکل معمولاً به دلیلعدم قدرت کامل عضلات ادراری یا عوارض جراحیهای قبلی، آسیب به عصبها یا مسائل مربوط به ساختار تناسلی رخ میدهد. انزال رتروگراد میتواند تاثیر مستقیمی بر باروری داشته باشد، زیرا در هنگام انزال، اسپرم به جای خروج از آلت تناسلی مردانه و ورود به رحم، به مثانه وارد میشود.
تست و تشخیص ناباروری در آقایان را مطالعه کنید !
علائم انزال معکوس
علائم و نشانههای انزال رتروگراد عبارتاند از:
- ارگاسمهایی که در آن منی بسیار کمی از آلت تناسلی خارج میشود و یا اصلا منی از آن خارج نمیشود.
- ادراری که بعد از ارگاسم کدر میشود زیرا حاوی مایع منی است
- ناباروری مردان
عوارض
انزال رتروگراد خطرناک نیست. با این حال، عوارض احتمالی در پی دارد که عبارتاند از:
- ناباروری مردان
- کاهش یا عدم لذت بردن از انزال
عوامل خطر برای انزال معکوس
- ابتلا به دیابت یا مولتیپل اسکلروزیس (ام اس)
- سابقه جراحی پروستات یا مثانه
- مصرف داروهای خاص برای فشار خون بالا یا اختلالات خلقی
- وجود ضایعه نخاعی داشتی
- جراحی لگن یا رکتوم
- مشکلات ساختاری مربوط به مجرای ادرار
علل انزال معکوس
انزال رتروگراد، به دلیل مشکل در عضله اسفنکتر مثانه ایجاد میشود. اسفنکتر، بسته میشود تا مایع منی خارج شود و ادرار را در بدن نگه میدارد. از آنجایی که اسفنکتر به درستی کار نمیکند، گردن مثانه به جای بسته شدن باز میماند و موجب حرکت منی به سمت مثانه میشود.
تشخیص انزال معکوس
معمولا در ابتدا پزشک، سوالاتی در مورد علائم میپرسد و اقدام به انجام معاینه فیزیکی میکند. سپس، برای تشخیص انزال رتروگراد نیاز به اقداماتی است که عبارتاند از:
- بررسی نمونههای مایع منی: اگر حداقل در دو نمونه حجم بسیار کمی منی تولید کنید، ممکن است انزال رتروگراد داشته باشید.
- نمونه ادرار بلافاصله پس از ارگاسم: فروکتوز در نمونههای مایع منی وجود دارد. اگر انزال رتروگراد تشخیص داده شود، آزمایشات، فروکتوز را در ادرار مشخص میکنند، همچنین تعداد اسپرم در ادرار را تجزیه و تحلیل خواهد کرد.
پیشگیری از انزال معکوس
هیچ راهی برای جلوگیری از انزال رتروگراد وجود ندارد. اما اگر فرد به بیماریهایی مانند دیابت مبتلا باشد، مهم است که سطح قند خون خود را ثابت نگه دارد. این برای سلامت کلی و همچنین سلامت آلت تناسلی حیاتی است.
درمان
انزال رتروگراد دردناک یا خطرناک نیست. اگر تمایلی به بچه دار شدن نباشد، نیاز به درمان این بیماری نیست. با این حال، اگر تصمیم به درمان باشد، داروهایی وجود دارند که به بستن محکم اسفنکتر کمک میکنند. این داروها عبارتاند از:
- ایمی پرامین
- داروی ضد افسردگی
- آنتی هیستامینهایی مانند سودوافدرین و کلرفنیرامین
اگر داروها برای کمک به انزال رتروگراد کار نمیکنند، راههایی برای کمک به باروری مانند ivf وجود دارد.
برخی از تمرینات کگل و تقویت عضلات ادراری برای درمان این بیماری میتوانند مفید باشند.
عوارض جانبی مربوط به درمان دارویی انزال رتروگراد
اگر برای درمان انزال رتروگراد، ایمی پرامین یا سودوافدرین مصرف میکنید، پزشک فشار خون و ضربان قلب شما را تحت نظر خواهد داشت. این داروها باعث افزایش فشار خون و ضربان قلب میشوند.
کلام پایانی
انزال رتروگراد به دلایل زیادی از جمله مصرف دارو، جراحی و شرایط پزشکی یک اتفاق تا حدی شایع است. در حالی که پزشکان آن را دردناک یا مضر نمیدانند، اما برای افرادی که میخواهند باردار شوند میتواند مشکل ساز باشد.
سوالات متداول
انزال رتروگراد همان احساس انزال معمولی را دارد، با این حال، به دلیل کمبود مایع منی ممکن است برخی افراد نتوانند از زیاد لذت ببرند.
میزان انزال رتروگراد پس از جراحی پروستات، بین ۷۰ تا ۹۰ درصد تخمین زده میشود. اگر گردن مثانه در طی TURP حفظ شود، ممکن است خطر انزال رتروگراد کمتر باشد.