دیر انزالی: از پیشگیری تا درمان!

دیر انزالی یکی از مشکلات جنسی مردان است که ممکن است تأثیر قابل توجهی بر کیفیت زندگی آن‌ها داشته باشد. این مشکل ممکن است به دلیل عوامل فیزیکی، روانشناختی یا ترکیبی از هر دو باشد و می‌تواند باعث ایجاد استرس، ناراحتی و نگرانی در افراد مبتلا شود. از آنجا که جنسیت و رابطه جنسی بخش مهمی از زندگی افراد است، دیر انزالی می‌تواند تاثیرات منفی بر رابطه زناشویی، خوداتمامی و رضایت جنسی برای هر دو نفر داشته باشد. در این مقاله، به بررسی دیر انزالی، علل آن، تأثیرات آن بر زندگی جنسی و روش‌های ممکن برای مدیریت و درمان آن می‌پردازیم. اگر می‌خواهید با این موارد آشنا شوید، مقاله را تا انتها مطالعه کنید. 

دیر انزالی

دیر انزالی چیست؟ 

تاخیر در انزال که به آن دیر انزالی نیز گفته می‌شود، زمانی اتفاق می‌افتد که برای رسیدن به اوج جنسی و انزال به تحریکات زیادی نیاز داشته باشید. همچنین ممکن است در برخی موارد اصلاً انزال نداشته باشید. ارگاسم تاخیری، قبلاً اختلال ارگاسم مردانه نیز نامیده می‌شد. ناتوانی در رسیدن به اوج (ارگاسم) آنورگاسمی نامیده می‌شود. واقعاً هیچ محدودیت زمانی طبیعی برای مدت زمانی که باید تا ارگاسم طول بکشد وجود ندارد. با این حال، اگر انزال به تاخیر افتاده باشد، مدت زمانی که طول می‌کشد، ممکن است برای فرد و احتمالاً برای همسر او استرس ایجاد کند. 

تاخیر در انزال ممکن است زمانی اتفاق بیفتد که شما در حال خودارضایی هستید یا زمانی که با شریک جنسی خود رابطه جنسی دارید. این می‌تواند چیزی باشد که به تازگی شروع شده است یا چیزی که در طول زندگی اتفاق افتاده است. اگر فقط در موقعیت‌های خاصی اتفاق می‌افتد، مانند زمانی که با کسی هستید، تاخیر در انزال می‌تواند دلیل روانی داشته باشد. 

همچنین در مورد تعداد دفعات نرمال رابطه جنسی نیز بیاموزید!

عوامل خطر دیر انزالی

عواملی که می‌توانند تاخیر در انزال را بیشتر کنند عبارتند از: 

  • دیابت، عمدتاً دیابت نوع ۱
  • مولتیپل اسکلروزیس (ام اس) 
  • سکته مغزی 
  • آسیب نخاعی
  • پیر شدن
  • عمل جراحی روی مثانه یا پروستات
  • مصرف برخی داروها، از جمله برخی داروهای افسردگی، روان پریشی، فشار خون بالا و مسکن
  • سلامت روان یا مسائل مربوط به رابطه 

علائم دیر انزالی

معمولاً مردان، تنها پس از چند دقیقه تحریک جنسی قادر به انزال هستند. یکی از علائم تاخیر در انزال این است که ۳۰ دقیقه یا بیشتر طول می‌کشد تا به انزال برسند. مسئله دیگر این است که ممکن است از نظر جسمی خسته شوند. حتی ممکن است شروع به احساس درد کنند. هر دوی این موارد ممکن است در مورد شریک زندگی نیز صادق باشد. شریک زندگی ممکن است احساس کند که فکر می‌کند به اندازه کافی جذاب یا ماهر نیست که مرد را به ارگاسم برساند. آنچه مهم است، در واقع، این است که فرد چه احساسی دارد. اگر از زمان انزال ناامید یا ناراحت است، یا به انزال نمی‌رسد، پس این مشکلی است که باید برطرف شود. 

علل دیر انزالی

دلایل جسمی و روانی تاخیر در انزال وجود دارد. دلایل فیزیکی آن عبارتند از: 

  • شرایط سیستم عصبی مانند: سکته مغزی، آسیب نخاعی و مولتیپل اسکلروزیس. آسیب عصبی نیز می‌تواند به عنوان عارضه دیابت و جراحی رخ دهد
  • کم کاری تیروئید
  • نوعی انسداد در آلت تناسلی 
  • استفاده از داروهای تجویزی خاص، مانند: داروهای ضد افسردگی
  • مصرف الکل
  • بالا رفتن سن

علت‌های روانی یا عاطفی عبارتند از: 

  • احساس گناه در مورد رابطه جنسی
  • احساس عصبانیت یا ناراحتی 
  • ترس از چیزی، مانند: بیماری، بارداری یا آسیب رساندن به همسر
  • داشتن اضطراب عملکرد جنسی
  • معتاد بودن به پورنوگرافی

نکته: اگر می‌توانید به راحتی به تنهایی به انزال برسید، اما با شریک زندگی خود مشکل دارید، ممکن است پزشک، پیشنهاد کند که علت آن فیزیکی نیست. همچنین ممکن است تکنیک خاصی داشته باشید که از آن استفاده می‌کنید و شریک زندگی‌تان نمی‌تواند آن را تکرار کند یا راحت نیستید که از همسرتان بخواهید آن را تکرار کند. 

تمرینات کگل

ورزش برای درمان دیر انزالی

احتمالاً در مورد تمرینات کگل شنیده‌اید که به آن تمرینات کف لگن نیز می‌گویند. با شروع ادرار کردن و سپس توقف و سپس شروع مجدد می‌توانید عضلات مورد نیاز برای ورزش را پیدا کنید. هنگامی که این عضلات را پیدا کردید، می‌توانید این نوع تمرینات را در هر مکان و در هر موقعیتی انجام دهید. ممکن است به شما کمک کند کف لگن قوی‌تری داشته باشید و کنترل بیشتری روی این عضلات داشته باشید. 

پیشگیری از دیر انزالی

شما واقعا نمی‌توانید از تاخیر در انزال ناشی از آسیب عصبی یا افزایش سن جلوگیری کنید. با این حال، می‌توانید از مشکلات ناشی از نوشیدن بیش از حد یا سوءمصرف مواد مخدر جلوگیری کنید. اگر فکر می‌کنید مشکلات رابطه با همسرتان عاملی برای تاخیر در انزال است، سعی کنید با او گفتگوی صادقانه داشته باشید. بهبود رابطه ممکن است به جلوگیری از ایجاد یا بدتر شدن تاخیر در انزال کمک کند. 

تشخیص دیر انزالی

پزشک از فرد در مورد سابقه پزشکی، عادات جنسی و الگوهای انزال سؤالاتی می‌پرسد. این سوال‌ها سایر شرایط را رد یا تایید می‌کنند. احتمالاً آزمایش‌هایی روی هورمون‌ها (تستوسترون)، ادرار (مجرای ادرار) یا مایع منی انجام می‌دهند. در نهایت، احساس فرد در مورد چگونگی و زمان انزال بخش مهمی از تشخیص است. همچنین ممکن است که پزشک بخواهد از شریک زندگی (همسر) نیز سوالاتی بپرسد. 

درمان دیر انزالی

پزشک، ممکن است انواع مختلفی از درمان‌ها را به شما پیشنهاد دهد. با این حال، واقعاً یک راه روشن برای درمان این بیماری وجود ندارد، مگر اینکه ناشی از مصرف برخی داروها یا الکل باشد. می‌توانید مصرف داروها را متوقف کرده و مصرف آن را کاهش دهید. 

اگر تاخیر در انزال یکی از عوارض جانبی داروهای تجویزی است، می‌توانید با پزشک برای تغییر به داروی دیگری که ممکن است همان اثر را روی شما نداشته باشد، همکاری کنید. 

ممکن است فرد را به سایر متخصصان پزشکی مانند درمانگر جنسی و یا یک نوع سنتی‌تر مشاور ارجاع دهند. اگر تاخیر در انزال در درجه اول با شریک زندگی اتفاق می‌افتد، پزشک ممکن است مشاوره برای زوج را توصیه کند. 

اگر به درمانگر جنسی مراجعه می‌کنید، ممکن است استفاده از مواد یا وسایل وابسته به تحریک را برای کمک به انزال هم توسط فرد و هم با شریک زندگی پیشنهاد کند. 

داروها

درمان دارویی تایید شده‌ای برای انزال تاخیری وجود ندارد و شامل مکمل‌ها نیز می‌شود. با این حال، برخی از پزشکان، داروها را با درجه کمی از موفقیت تجویز می‌کنند. برخی از این داروها عبارتند از: 

  • تستوسترون، هورمون
  • سیپروهپتادین (Periactin®)، آنتی هیستامین
  • بوسپیرون (BuSpar®)، برای اضطراب
  • آمانتادین (Symmetrel®)، برای بیماری پارکینسون
  • اکسی توسین (Pitocin®)، هورمونی است که در زایمان برای تقویت ماهیچه‌های رحم برای انقباض و تولید در بدن در طول ارگاسم استفاده می‌شود. 
  • کابرگولین، دارویی که سطح دوپامین را افزایش می‌دهد. 

نکته: البته به خاطر داشته باشید که این داروها به طور خاص برای درمان تاخیر در انزال طراحی نشده اند. آن‌ها ممکن است کمک کنند یا هیچ تاثیری نداشته باشند. اگر تاخیر در انزال با بچه دار شدن تداخل داشته باشد، ممکن است پزشک راه‌هایی را برای بازیابی اسپرم که می‌تواند برای لقاح استفاده شود، پیشنهاد کند. 

عوارض درمان

عوارض جانبی درمان 

هر دارویی که مصرف می‌کنید می‌تواند عوارض جانبی ایجاد کند. داروهای تجویزی با لیستی از عوارض جانبی همراه هستند که باید مراقب آن‌ها باشید. 

کلام پایانی

با اطلاعاتی که در این مقاله به اشتراک گذاشته شد، امیدواریم که مردانی که با دیر انزالی مواجه هستند، بهتر بتوانند این مشکل را درک کنند و راهکارهای مناسبی را برای مدیریت و درمان آن پیدا کنند. همچنین، به امید روزهای بهتری که با پیشرفت‌های علمی و پزشکی، دیر انزالی نیز به‌طور کامل قابل درمان خواهد بود. 

سوالات متداول

چه کسانی دچار تاخیر در انزال می‌شوند؟ 

تاخیر در انزال، می‌تواند هر کسی را تحت تاثیر قرار دهد؛ برخی از افراد را در تمام طول زندگی تحت تاثیر قرار می‌دهد. برای برخی دیگر، هر چند وقت یکبار این اتفاق می‌افتد یا با افزایش سن شروع به ایجاد مشکل می‌کند. 

آیا ویاگرا می‌تواند به تاخیر در انزال کمک کند؟ 

سیلدنافیل (ویاگرا) به افراد مبتلا به اختلال نعوظ (ED) کمک می‌کند تا در موقعیت‌های جنسی دوام بیشتری داشته باشند. در درمان انزال دیررس آزمایش نشده است. با این حال، حداقل یک مطالعه جدید نشان داد که داروی دیگر ED، تادالافیل (Cialis®)، ممکن است انزال را تقویت کند.